Wij verzorgen uitvaarten in de omgeving van Amsterdam, Almere, Diemen en Zaanstad.
Dag & nacht bereikbaar op meldnummer 06-575 44 185


Het verliezen van een kind
Je kind verliezen...
Het is de nachtmerrie van elke ouder. Met het verlies van je kind verlies je een stuk van jezelf.
Het verdriet en het verwerken hiervan neemt de rest van je leven in beslag. De uitvaart van een kindje is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van ouders, broertjes, zusjes en grootouders. Er breekt een periode aan waarin veel beslissingen genomen worden, zoals het regelen van de uitvaart.

Met onze persoonlijke ondersteuning en begeleiding, kunnen wij u helpen een afscheid te verzorgen op een manier die bij uw kind en het gezin past.
Niet alles hoeft direct te worden vastgelegd. Omdat er dagelijks contact is kan er altijd nog iets veranderd worden, de uitvaart ontstaat in de loop van een paar dagen. U kunt zelf het kistje of mandje dragen en vervoeren

Als een kindje na een zwangerschap van tenminste 24 weken en na de geboorte geen enkel teken van leven vertoond, spreek men van een stilgeborene. Hier zijn de wettelijke regels van kracht.
Een arts zal de dood vaststellen, er zal aangifte worden gedaan bij de burgerlijke stand en er zal een verlof tot het begraven of cremeren worden afgegeven. Bij een zwangerschap van minder dan 24 weken is dit alles niet van toepassing. Het is wel mogelijk, als de ouders dit wensen, dat hun kindje wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand. Dit kindje mag ook worden begraven of gecremeerd.