Wij verzorgen uitvaarten in de omgeving van Amsterdam, Almere, Diemen en Zaanstad.
Dag & nacht bereikbaar op meldnummer 06-575 44 185


DVA Uitvaartzorg verzorgt voor u de aanvraag en uitbetaling van al uw polissen.

Voor- en nadelen van een uitvaartverzekering
Steeds meer mensen denken tijdens hun leven na over hun eigen uitvaart. De wens om het laatste afscheid een persoonlijk karakter te geven, neemt daardoor flink toe. Maar een begrafenis of crematie is niet goedkoop. U kunt zich verzekeren of zelf een bedrag opzij zetten.

Kapitaal uitvaartverzekering
Wilt u dat uw nabestaanden een geldbedrag krijgen waarmee zij de kosten van uw laatste afscheid kunnen betalen? Dan kiest u voor een kapitaal-uitvaartverzekering. De hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd aan uw erfgenamen is afhankelijk van de premie die u betaalt en de polisvoorwaarden. Het voordeel is dat u helemaal vrij bent om te kiezen wie de uitvaart zal regelen na overlijden.

Natura uitvaartverzekering
Een natura-uitvaartverzekering keert geen geld uit, maar levert goederen en diensten voor de uitvaart. De meeste uitvaartverzekeraars werken met een basispakket waarin de standaardonderdelen van de uitvaart zijn opgenomen. Let op dat alle diensten/goederen hierin vermeld staan, want hier kunt u een nacalculatie krijgen van niet vermelde diensten. Ook bij deze verzekering bent u vrij om uw uitvaart te laten regelen door de onderneming die het meest bij u past, kijk wel altijd wat de voorwaarden van de polis zijn. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld beperkt wordt in uw keuze van locatie en daarom is het wijs om deze polis goed te lezen.

Koopsomverzekering en bijverzekeren
Bij de meeste uitvaartverzekeraars kunt u ook kiezen voor een zogenaamde koopsomverzekering. U betaalt dan eenmalig een hoger bedrag, waarmee een deel van uw uitvaart wordt betaald. Heeft u wel een uitvaartverzekering, maar heeft u deze al vele jaren geleden afgesloten? Dan is het verstandig om te onderzoeken of de polis nog wel voldoet aan uw wensen. Door de prijsstijgingen kan het verzekerde bedrag wel eens te laag zijn. In dat geval moet u zich bijverzekeren om er zeker van te zijn dat er voldoende geld is.

Alternatieven voor een uitvaartverzekering
U kunt zelf voor een passend geldbedrag zorgen door hiervoor te sparen, in dit geval bent u altijd onafhankelijk en vrij om te beslissen welke uitvaartzorg het best bij u past.